NL - FR - EN

Principal Dream vd Delthoeve

Als we zeggen dat Principal Dream vd Delthoeve het laatste decennium één van de beste ponyhengsten in België was, dan hebben we niet gelogen. Op de wedstrijd Bestgaande Rijpony van het stamboek Brp stond hij sinds zijn komst in ons land in 2007 bijna onafgebroken in de topvijf. Hij begon in 2007 met winst op de provinciale wedstrijd en was vorig jaar nog de beste op het nationaal kampioenschap. Provinciaal werd hij tweede. Intussen haalde hij slechts één maal niet de topvijf. Enkel in 2010 moest hij verstek laten gaan. Principal Dream presteerde onder Stien Holemans en Kaat Brosens ook sterk bij LRV. In 2014 won hij nog de stijlprijs op het Nationaal Ponytornooi D-Midden. Hij haalde meermaals de toptien op het Nationaal Ponytornooi en ook op de klassieke tornooien is hij niet uit het klassement weg te denken.


Principal Dream is geboren in Duitsland werd als tweejarige goedgekeurd voor Oldenburg en Westfalen. Het stond in de sterren geschreven dat hij gemaakt was voor de springsport. Als tweejarige won hij alle wedstrijden vrij springen waaraan hij deelnam. Op de hengstenkeuring kreeg hij de hoogst uitzonderlijke score van tien op tien voor het springen. Hij werd tevens bekroond als Siegerhengst en beste springhengst. Twee jaar later werd zijn volle broer goedgekeurd in Hannover en bekroond als eerste reservekampioen in Westfalen. Ook hij zou succesvol worden in de Klasse M, maar dan in Duitsland.


Moeder Diana is een premiemerrie van voormalig nummer één ponyvererver in Duitsland Durello. Vader Principal Boy, een Welsh pony afkomstig uit Nederland, overleed vorig jaar op 28-jarige leeftijd en wordt herinnerd als een stempelhengst. Zijn beroemdste nakomeling Playback, net als Principal Dream een kruising van Principal Boy x Durello, verdiende in zijn sportcarrière maar liefst 24.000 euro. Principal Boy gaf ook de Hongaarse EK-pony Ponyto, Bundeschampion Pilgrim’s Red en de reserverkampioen van vorig jaar Prins S.W. 23 Zonen van Principal Boy zijn goedgekeurd als dekhengst.

Goedgekeurde hengst

Goedgekeurd voor:  BRP, Oldenburg & Westfalen
Sperma:

Foto's


Video's

Principal Dream - Geel - 1ste en 4de
Principal Dream - Meeuwen
2016-09 Principal Dream Nationaal Kampioen

Palmares

 Nationaal kampioen DM 2016

Elite hengst BRP stamboek

Nakomelingen

 

Pedigree

Principal Boy  Tetworth Crimson Lake  Lechlade Scarlet Pimpernel 
Tetworth Swan Lake 
Kooihuster Wintsje  Downland Folklore 
Atje 
Diana  Durello  Duktus 
Wally 
Tamara  Rosedale Tiberius 
Mara 

Links

www.principaldream.be